|
Őszibarackos-túrós torta (light)
Hozzávalók:
A piskótához:
-
2 tojás
-
12,5 dkg liszt
-
12,5 dkg Xukor
-
1 citrom
-
1 teáskanál sütőpor
-
12,5 dkg Ráma
-
vanília aroma
A túrókrémhez:
-
50 dkg túró
-
10 g zselatin
-
12 dkg Xukor
-
1 citrom leve
-
2,5 dl tejszín
-
pici só
A kakaós tejszínhez:
-
0,5 l tejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 evőkanál kakaópor
-
Xukor vagy folyékony édesítő
1 nagydoboz őszibarackbefőtt (ha van light)
diétás baracklekvár
A piskótához a margarint habosra keverem a Xukorral, ízesítem vanília aromával, reszelt citromhéjjal, és a tojásokat hozzáadva tovább keverem. A lisztben elvegyítem a sütőport, majd a tojásos masszához adom, és egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítom. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.
A túrókrémhez keverem a Xukrot, a csipetnyi sót, a citrom levét, és egy mixelő rúddal krémesítem (ha nagyon morzsalékos a túró). Kb. 1 dl befőttlébe beáztatom a zselatint, majd felmelegítem a mikróban. Ha langyosra hűlt, a túróhoz keverem. A tejszínt habbá verem és lazán a túrókrémbe forgatom.
A megsült és kihűlt tésztát egy tálra borítom, köré helyezem a tortakarimát, megkenem light baracklekvárral, és kirakom a cikkekre vágott őszibarackbefőttel. Erre rásimítom a túrókrémet.
A tejszínt elkeverem a Xukorral vagy a folyékony édesítővel, majd a Habfixálóval habbá verem, és beleszitálom a kakaóport. Ezt a réteget a túrókrémre kenem. A tetejére még szitálok egy kis kakaóport.
| |
Kedves Dóri!
Elvileg annyi kell, bár talán egy kicsit édesebb lesz, mint xukorral. Mivel ez amúgy sem nagyon édes, így pont jó lesz.:)