|
Puszta steak
Hozzávalók:
-
6 szelet sertéshús (karaj, comb)
-
2 db tojás
-
2 dl tejföl
-
50 dkg burgonya
-
3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor)
-
1 csomó petrezselyem
-
20 dkg liszt
-
só, bors
-
+ liszt a húshoz
A tetejére:
A hússzeleteket kiklopfolom és megsózom.
A burgonyát lereszelem a reszelő durvább fokán. Hozzáadom a tojásokat, a lisztet, a fokhagymát, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt, majd összekeverem.
A hússzeleteket lisztben, majd a burgonyás masszában megforgatom. Általában kézzel teszem mindezt, hogy minél több burgonyás massza maradjon a hússzeleteken. Forró olajban, a rántott húshoz hasonlóan megsütöm. Papírtörlőre szedem ki, majd tejfölt és reszelt sajtot teszek rá, és a tálalás előtt egy rövid időre beteszem a sütőbe.
Mivel mindig marad a burgonyás masszából, egy teflon serpenyőben kisebb, tócsniszerű lepényeket sütök, amit a hús mellé tálalok valamilyen saláta kíséretében.
Megjegyzés: nem egy fogyókúrás étel, mert elég sok zsiradékot felszív a bunda, de nagyon finom. A receptet a Mesterszakácsok mesterművei című, 1988-as szakácskönyvből készítem már több mint 20 éve. Ez volt az első recept, amit ebből a könyvből kipróbáltam, és az egyik kedvenc ételünk lett.
| |
Megsütöttem nagyon finom!