|
Paradicsomos zöldségleves
Hozzávalók:
-
1 kis üveg zöldborsó vagy 25 dkg friss borsó
-
2 szál fehérrépa
-
2 szál sárgarépa
-
2 db ecetes uborka
-
1 közepes burgonya (újburgonya)
-
2 kis doboz sűrített paradicsom
-
só
-
1 kávéskanál curry
-
1 mokkáskanál chili
-
cukor
A zöldséget megtisztítom, apró kockára vágom az uborkával együtt, és kevés olajban megpárolom. Felöntöm 1 l vízzel, sózom, fűszerezem, és hozzákeverem a paradicsompürét. A kockára vágott burgonyát és a zöldborsót is hozzáadom, majd lefedve addig főzöm, míg a krumpli megpuhul benne. Ízlés szerint cukorral ízesítem, és tálaláskor reszelt sajtot kínálok hozzá. Ha konzerv borsót használok, azt a vége felé öntöm hozzá. Friss borsóval és újkrumplival a legfinomabb.
| |
Nagyon finom,kulonleges.