|
Gesztenyés-meggyes muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt
-
fél csomag sütőpor
-
5 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 tojás
-
5 dkg olvasztott Ráma
-
1,5 dl tej
-
25 dkg gesztenyemassza
-
fél üveg magozott meggybefőtt (vagy friss meggy)
Először a lisztet elkeverem a sütőporral és a cukorral. Ebbe belekeverem a meggyet, és a félig kiolvasztott gesztenyepürét is belereszelem.
Egy másik tálban a tojást simára keverem, beleteszem a tejet és a margarint, és jó alaposan összekeverem.
A lisztes keverékbe beleöntöm a tejeset, és villával alaposan összeforgatom. Belekanalazom a sütőformákba, és előmelegített 180 °-os sütőben megsütöm. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy átsült-e a közepe, mielőtt kiveszem.
| |
Évi!
Köszönöm szépen a visszajelzést.