|
Hamis marcipángolyó
Hozzávalók:
-
50 dkg cukor
-
1 dl tej
-
8 dkg liszt
-
8 dkg darált dió
-
10 dkg Ráma margarin
-
5-6 db babapiskóta morzsa
-
mandulaaroma
A tejből és a cukorból szirupot főzök. Felolvasztom benne a margarint és a tűzről lehúzva óvatosan belekeverem a lisztet és a darált diót. Ízesítem a mandulaaromával és még néhány percig főzöm kevergetve. Lehúzom a tűzről és belekeverem a piskótamorzsát.
Langyosra hűtöm, golyókat formázok belőle. Kakaóporban megforgathatom, de én csoki szökőkúthoz készítettem, és így nem forgattam semmibe (illetve később olvasztott csokiba).
Megjegyzés: mivel nem akartam, hogy nagyon zöld legyen, ezért fele-fele arányban használtam fehér és zöld mandulaaromát. Csak a fehér önmagában nem adott elég mandula ízt a masszának.
| |
Kedves Lolly!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült, és köszönöm szépen avisszajelzést.:)