|
Rácsos túrós
Hozzávalók:
-
0,5 kg mirelit leveles-vajas tészta
-
A túrókrémhez:
-
0,5 kg túró
-
cukor
-
vaníliás cukor
-
reszelt citromhéj
-
½ zacskó vaníliás pudingpor
-
csipetnyi só
-
1 tojás a kenéshez
A túrót összekeverem a hozzávalókkal. A cukorból nem írtam mennyiséget, mert ízlés dolga, hogy ki mennyire édesen szereti.
A tésztát szobahőmérsékleten felengedem, és 1/3-2/3 részben kettévágom. A nagyobb részt lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtom. Megkenem egész tojással és egyenlő távolságra diónyi nagyságú túrógombócokat teszek. A maradék tésztát akkorára nyújtom, mint a nagyobb lap 1/3-a. Belisztezem, a rácsozót végiggurítom a tésztán, majd akkorára húzom szét, mint az alsó lap, és a sodrófa segítségével ráteszem. Egy fakanál nyelével összenyomom a töltelékek között a tésztát, és egy derelyevágóval (vagy pizzavágóval) feldarabolom úgy, hogy mindegyik közepébe egy túrógolyó kerüljön. A rácsot is bekenem tojással. Én még azelőtt kentem meg, mielőtt széthúztam volna ráccsá.
Megjegyzés: csak a rácsozót próbáltam ki, bármivel megtölthettem volna a tésztát, akár sonkával, szilvalekvárral, stb.
| |
Én már meg is rendeltem a rácsozót!
Régóta kerestem,de nem sikerült vennem.