|
Kolbászos krumplileves
Hozzávalók:
-
4 közepes krumpli
-
1 fej vöröshagyma
-
1,5 dl tejföl
-
1 púpos evőkanál liszt
-
1 szál füstölt kolbász
-
1 púpos kávéskanál pirospaprika
-
ételízesítő
-
2 db babérlevél
-
só, bors
-
ecet
-
olaj
A hagymát apróra vágom, és kevés olajban megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, elkeverem és felöntöm kb. másfél liter vízzel. A krumplit kockára vágom és beleteszem a levesbe. Ízesítem ételízesítővel, babérlevéllel, borssal és sóval. 10 perc főzés után a karikára vágott kolbászt is beleszórom és készre főzöm. Közben a tejfölben simára keverem a lisztet, egy kis vízzel, majd a forró levessel hígítom, és úgy öntöm a többihez. Egyet forralok rajta. Ízlés szerint egy kis ecettel ízesítem.
| |