|
Töltött leveles tészta
Hozzávalók:
-
mirelit leveles-vajas tészta
-
sonka
-
sajt
Kihasználva a leveles-vajas tészta réteges tulajdonságát, most nem nyújtottam ki, hanem felszeleteltem. Kb. 2 cm vastag maga a tészta (nem jó az a fajta, ami eleve nyújtott). Ezt szeleteltem fel kb. 0,5 cm vastagon. Legjobb félig fagyott állapotban, mert így nem nyomódik össze a kés alatt. A szeleteket kettévágtam és mindegyikre tettem egy-egy kis sajtdarabot, meg kis szelet sonkát. A kis tekercseket sütőpapíros tepsibe rakosgattam és 200 °C-os sütőben megsütöttem. Nem kell tojással bekenni!
Megjegyzés: hogy mennyire lesz ropogós, az nagyban függ a tészta minőségétől. Nagy eltérések vannak a különböző márkájú tészták között. Van, amelyik rágósabb lesz sütés után, van, amelyik ropogósabb, a másik légiesen könnyű és törékeny. Mindenkinek ízlett. Nem lesz belőle túl sok, és nagyok se lesznek, de érdekes és finom. Érdemesebb egyszerre dupla adaggal próbálkozni
| |
A tescós tésztának az a baja, hogy nem egyforma a minősége. Van amikor nagyon jó, de én is vettem olyat, ami leveles volt ugyan, de elég rágós. Ennél épp kifogtam egy jó szériát.