|
Amikor ezt a süteményt sütöttem, még nem ismertem a Xukrot, különben azzal készítettem volna.
Túrós zebraszelet (light)
Hozzávalók:
A csokis tésztához:
-
10 dkg vaj vagy Ráma
-
3 dkg Glukonon (édesítő)
-
só
-
2 tojás
-
12 dkg liszt
-
½ sütőpor
-
2 dkg kakaópor
-
2 evőkanál tej
-
szükség szerint folyékony édesítő
A túrós tésztához:
-
5 dkg vaj vagy Ráma
-
3 dkg Glukonon (édesítő)
-
5 dkg liszt
-
½ sütőpor
-
só
-
2 tojás
-
20 dkg túró
-
vanília aroma
-
reszelt citromhéj
-
tej
A csokis tésztához a vajat elkeverem a Glukononnal és a tojásokkal. A lisztet összekeverem a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos keverékhez adom. Annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrű állagú, de egy kicsit mégis szétterülős legyen. (Ez csak néhány kanálnyi.)
A túrós tésztához a túrót elkeverem a Glukononnal, hozzáadom a tojásokat, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót, és rúdmixerrel krémesre keverem. Hozzáöntöm az olvasztott vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrű, de szétterülős legyen. (Ez csak néhány kanálnyi.)
Mindkét tésztát megkóstolom nyersen, és annyi folyékony édesítőt keverek még hozzá, hogy olyan édes legyen, mint amennyire szeretem.
Egy 23 cm-es pie formát kivajazok, és a kétféle tésztát felváltva a formába kanalazom. Mindig a közepére öntöm a következő tésztát, és hagyom egy kicsit terülni. Ezt egy kis óvatos rázással elősegítem. Ha megtelt a forma, 180 C°-os sütőben 30-35 percig sütöm (de ez sütőfüggő).
| |
Ramona!
Azért nem írtam pontos tejmennyiséget, mert annyit kell adni hozzá, hogy sűrű, de kicsit folyós legyen. Nekem elég volt néhány kanálnyi tej hozzá, mert nagy tojásokat tettem bele, meg a túró sem volt száraz. Tejet meg több részletben kevertem hozzá, hogy terülős legyen. Sajnálom, hogy nem sikerült.:(