Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1196
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Csokis marlenka

  Csokis marlenka

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 50 dkg liszt

A krémhez:

  • 1 db konzerv sűrített tej
  • 20 dkg vaj vagy Ráma
  • 0,5 dl konyak
  • 10 dkg darált mogyoró

A lapok kenéshez:

  • 1 dl kávé
  • 1 dl konyak

A tejkonzervet egy lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és 3 óráig egész kis hőmérsékleten főzöm. (Most egyszerre 3 konzervet is megfőztem, mert így is eláll, és legközelebb már ezt a leghosszabb lépést ki lehet hagyni.)
Egy edényben összekeverem az ecetet és a szódabikarbónát. Egy lábasba teszem a vajat, a mézet és a cukrot, majd egész kis lángon kevergetve felolvasztom.  Hozzáadom a szódabikarbónát is, és barnulásig főzöm. A tűzről lehúzom, gyorsan belekeverem a tojásokat, és hagyom hűlni. A kakaóport a liszthez adom, és a tojásos masszához szitálom. Összegyúrom. Ha túl kemény vagy nehezen kezelhető lenne, egy kevés tejföllel lazíthatjuk!
6 gombócot formálok belőle, és fóliával letakarom, hogy ne száradjon ki.  (Nem 7-et, mint a képeken!) Egyenként nagyon vékonyra nyújtom. Nekem a sütőpapírok közötti nyújtás vált be, mert így nem ragad, nem nagyon kell lisztezni. Így, sütőpapírral együtt csak ráhúzom a tepsire. Nagyjából A/4-es lap nagyságúra nyújtom (ahogy a képen is látszik). 190 °C-os sütöben sütöm kb. 4 percig.
A krémhez először a puha vajat habosra keverem, majd a karamellel folytatom, végül beleöntöm a mogyorót és a konyakot.
A kávét összekeverem a konyakkal, majd ezzel kenegetem meg a lapokat.
A krémet 5 részre osztom és megkenem vele egyenletesen a lapokat. Mielőtt az utolsó krémréteget a tetejére kenném, egy tálcával kicsit lenyomom a tésztát, hogy egyenletes legyen a krém a lapok között. Egy tésztalapot sodrófával morzsásra török, keverek hozzá egy kevés mogyorót, és ezt a legfelső krémre szórom. Fóliával lefedem, és másnapig hagyom, hogy a lapok puhuljanak.
Megjegyzés: az egész Marlenka készítésben a lapok nyújtása okozza nekem a legnagyobb gondot. Hasonló feladat, mint a levestészta nyújtása. Izomlázam lesz, mire befejezem. (Legközelebb előveszem a tésztanyújtó gépet, és azzal készítem. Igaz, hogy azzal csak kb. 20 cm széles csíkokat lehet nyújtani, de a foltozás nem látszik.) Egyedül ez tart vissza attól, hogy Marlenkát süssek.
Mielőtt bárki megkérdezné, hogy hol vettem a konzerv sűrített tejet elárulom, hogy Szlovákiából hozattam, de lehet kapni Budapesten a Nagycsarnokban lévő Ázsia boltban. Elvileg az itthon kapható tubusos sűrített tejből is lehet karamellt főzni, de azt még én nem próbáltam. (Ahogy olvastam, kis befőttesüvegbe kell nyomni, lezárni, és így beállítani a vízbe.)

 

12 hozzászólás
Idézet
2011.12.19. 15:56
Aliz

Anikó! Köszönöm az ötletet, én simán folpackban melegítettem meg, mert én is rájöttem arra, hogy ha puhább, könnyebben megy, de akkor sem könnyű, főleg amikor már a 6. lapot nyújtja az ember.:)

Idézet
2011.12.19. 12:11
anikó

Kedves Aliz.

Nekem is gondot okozott a nyújtás. De rájöttem, ha a nyújtandó tésztát kb. 5-6 másodpercre berakom a mikróba (mikrotén zacskóban), nagyon szépen elnyúlik. Ha kicsit puhább, picit hagyom állni. Jó munkát!

Idézet
2011.12.13. 12:17
Aliz

Kedves Ribizli!

Szerintem nem lehet sok különbséget érezni, csak jó vékonyra nyújtsd ki. Vékonyabbra, mint a mézes-krémeshez, mert a krémnek és a lapoknak ez az aránya fontos. Az ízében meg a karamellés krém, keveredve a mézeslapokkal nem nagy eltérést jelenthet. Majd írd meg, hogy milyen lett!:) Jó próbálkozást!:)

Idézet
2011.12.11. 20:30
Ribizli

Kedves Alíz!

Arra az elhatározásra jutottam, hogy karácsonyra a Marlenkát fogom elkészíteni. Viszont olvasom, hogy a tésztáját nehezebben lehet nyújtani, ezért arra gondoltam, hogy helyettesíteném a jól nyújtható mézes-krémesem tésztájával. Szerinted? A Marlenkának mennyire kimondott jellegzetessége a tésztája? Úgy vettem észre, hogy nagyjából az alapok megegyeznek a tésztában, de ha a Marlenkához szükséges az eredeti "Marlenka tésza", akkor inkább megszenvedem a nyújtást, mert a süti nagyon finom.

Üdvözlettel, Ribizli

Idézet
2011.11.07. 14:27
Aliz

Évike!

Köszönöm szépen az információt.:)

Idézet
2011.11.06. 09:58
Évike

Kedves Aliz , és sütőtársaim !

Nyugodtan kipróbálhatjátok a tubusos sűrített tejes változatot, olyan 2 óra alatt karamellizálódott. Arra vigyázzatok, hogy nagyon kicsi lángon " főzzétek " , mert az üveg nagyon könnyen reped ! Egyébként két tubus sűrített tejet használtam fel, és bőven elég volt hozzá .

Idézet
2011.07.30. 22:16
Aliz

Erika!

A képen látható, hogy a konzerven 397 g van. Nem tudom, hogy a tubusos mennyi, de ez kiderül az üzletben.:)

 

Évike!

Te is próbáld ki tubusos tejkrémmel! Beke kell nyomni egy kisebb befőttes üvegbe, majdv annyi vízbe állítani, hogy a tej magassága fölé érjen egy kicsit, és kis lángon főzni. Az üvegben az is látszani fog, hogy mennyire sürűsödik, karamellizálódik.:)

Idézet
2011.07.30. 21:10
Évike

Kedves Aliz !

A kedvencem a Marlenka, nagyon szeretném megsütni, mert a cukrászdában egy fél háromszög szelet 450-500 Ft, és szinte minden nap veszek egyet. Mint látom a többieknek is, a konzerv tej beszerzése a legnagyobb probléma. Esetleg más alternatívát ez helyett tudsz ajánlani ? Köszönöm

 

Idézet
2011.07.30. 14:21
Erika

Kedves Alíz!

Az 1 doboz sűrített tej az hány dkg, ha tutusosból akarom csinálni?

Erika

Idézet
2011.07.26. 21:56
Aliz

Kedves Nokolett!

A receptben a megjegyzésben is írtam, meg a Te hozzászólásod alatt is van egy javaslat a tejkonzerv beszerzésére.:)

Idézet
2011.07.25. 18:18
Nikolett

Nagyon jó receptek! :)
Konzerves sűrített tejet hol lehet kapni?
A segítséget előre is köszönöm!

Idézet
2011.07.25. 14:26
Aliz

Anikó a másik marlenkás receptemhez az alábbi megjegyzést írta.

Sziasztok

Én a karamellt az ARBAT áruházláncnál vettem. Már készen van nem kell főzni. 397 g-os kiszerelésben kapható. De ebben a boltban lehet sűrített tejet, sűrített csokoládét, sűrített tejet light  max. 1%-os zsírtartalommal is venni kissebb nagyobb kiszerelésben. A 397 g-os a legkissebb. A boltok általában a Cora-ban vannak, de van a Fény utcai picon az OTP alatt is. Ezeket a sűrítményeket még fagylalt készítésére, is szoktam használni, azonkívül a sűrített csokoládét összekeverem valamilyen vodkával és kész a csokilikör.

 

üdvözlettel

Anikó

 

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.