|
Szedres pite
Hozzávalók:
1. réteg:
-
15 dkg liszt
-
12 dkg cukor
-
1 db tojás
-
2 dl tejföl
-
0,5 csomag sütőpor
2. réteg:
-
10 dkg cukor
-
3 tojás
-
4 dkg olvasztott vaj
-
3 evőkanál tejföl
-
1 evőkanál liszt
-
fél fiola keserűmandula aroma
+ 0,5 kg szeder
A lisztet összekeverem a sütőporral. A tojást a cukorral habosra verem, és belekeverem a sütőporos lisztet és a tejfölt is. Sütőpapírral bélelt kisebb (30x22 cm-es) tepsiben , 180 °C-os sütőben félig megsütöm.
Közben alaposan összekeverem a tojást a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel és a liszttel. Mandulaaromával ízesítem. A félig sült tésztára öntöm és a tetejére szórom a szedret. Visszateszem a sütőbe, és még kb. fél órát sütöm.
Megjegyzés: a mandulaaroma olyan sokat dobott rajta, hogy előre nem is gondoltam volna.
| |
Én most találtam rá, és köszönöm! Nagyon finom! Most készül a második adag, pedig tegnapelőtt volt az első... :D