|
Tatárbifsztek
Az igazi bélszínből van, amit pár napig kell pácolni sóval, borssal, mustárral és olajjal. Most nem ebből készült, hanem vagy felsálból vagy valamilyen színhúsból és eleve darálva kaptam, így a pácolás elmaradt. Most egy kicsit vendéglősen készítettem, ugyanis én nem eszem, sőt nem is kóstolom meg a nyers húst, így csak előkészítettem a hozzávalókat és a fiúk keverték és kóstolgatták maguknak.
Ami a tányérra került: 30 dkg hús, 1 tojássárgája, só, bors, 1-2 evőkanál mustár és ketchupe, worchester szósz, 1 ek. pirospaprika, 2-3 dkg vaj, 1 kis fej reszelt vöröshagyma, és 3 gerezd fokhagyma. Ezt villával alaposan össze kell keverni és kóstolgatni.
Amit elsőre összeraktam a tányérra, az majdnem jó lett, csak még egy kis mustárral, borssal és sóval egészítették ki.
Pirítósra kenve, lilahagymával ették.
| |