|
A Lábtörlő ötlete Illéskrisz érdeme. Köszönet érte. Eredetileg félbevágott virsliket kellett volna beleszőni a tésztába, de én kiadósabbra terveztem, így egész virsliket dugdostam a csíkok alá. Ennek köszönhetően némelyik a hosszabb sütési időt nem bírta ki repedés nélkül, de azért így is nagyon mutatós, és főleg finom lett. Én egy pogácsatészta recept szerint készítettem a tésztát.
Lábtörlő
Hozzávalók:
-
75 dkg liszt
-
25 dkg Ráma margarin
-
2,5 dl tej
-
1/3 élesztő (5 dkg élesztőből)
-
1 kávéskanál cukor
-
1 tojás
-
3 evőkanál tejföl
-
só
7 pár hosszabb roppanós virsli (vagy 7 db hosszában félbevágott virsli)
kenéshez 1 db tojás
A tésztához a langyos tejben elkeverem a cukrot és az élesztőt, majd hagyom pihenni, míg a margarint a liszttel elmorzsolom. Ekkor hozzákeverem a tojást, a tejfölt és az élesztős tejet, majd alaposan összegyúrom. Kelesztem fél órát, majd sütőpapíron kinyújtom kisujjnyi vastagra a tésztát. Szép négyzetes formára vágom körben. (A leeső részekből pogácsát sütök.) Egy pizzavágóval ujjnyi széles csíkokra vágom, de hagyok körben egy-egy 2 cm-es peremet. A virsliket a képeken látható módon befűzöm a tésztába. Megkenem felvert tojással és hagyom kelni, míg a sütő felmelegedik 200 °C-ra. Addig sütöm, míg a tészta szépen megpirul. Tálaláshoz én keresztben szeleteltem fel, és külön kínáltam hozzá mustárt, ketchupöt és majonézes tormát.
| |
Kedves Margit!
Köszönöm szépen a visszajelzést, finom lehetett császárszalonnával is.:)