|
Nem lehet belőle sokat enni, mert nagyon tömény, de nagyon finom.
Nagyon csokis süti
Hozzávalók:
A piskótához:
-
2 tojás
-
2 evőkanál cukor
-
2 evőkanál liszt
A krémhez:
-
2 dl tejszín
-
20 dkg keserű csoki
-
10 dkg vaj
-
2-3 evőkanál cukor
-
vanília aroma
-
rum aroma
A bevonáshoz:
-
10 dkg keserű csoki
-
10 dkg tej csoki
-
0,5 dl tejszín
-
marcipán
2 tojás fehérjét habbá verem a cukorral, majd lazán belekeverem a tojások sárgáját, meg a lisztet. Sütőpapíros tepsibe simítom. Legfeljebb 1 cm-es pikótára van szükségem. Ha kihűlt, kisebb pogácsaszaggatóval köröket szúrok ki belőle.
A krémet már előző nap elkészítem, mert az alapos hűlés a lényege.
Egy kisebb lábasba öntöm a tejszínt, beletördelem a csokoládét, hozzáadom a vajat, a cukrot, és az aromákat, majd összemelegítem. Ha már nagyon lehűlt, akkor egy elektromos habverővel, nem túl gyors fokozaton, kissé habos krémmé keverem. Nem szabad túlverni, mert szemcsés lesz. Ha így jártunk, újra langyosítani kell, és újra lehűteni.
Egy nyomózsákba töltöm a krémet, és a piskótakarikákra nyomom. Felolvasztom a kétféle csokit a tejszínnel és bevonom körben az oldalát. Mivel csak alul van tészta, egyszerűbb, ha a tetejére is teszek egy piskótakarikát addig, míg körben megforgatom az olvasztott csokiban. (Ez a része a legmacerásabb.)
A marcipánt kinyújtom azzal a kiszúróval, amivel a piskótakarikákat is készítettem, és a megszilárdult sütik tetejére rakom. Csokival díszítem a tetejét.
| |
Szia!
A hétvégén elkészítettem a sütit nagyon finom volt :). Annyi változás volt az enyémben,hogy nem szeretem a marcipánt ezért a tetjét fehércsokiból csináltam.