|
Zöldborsós-gombás máj
Hozzávalók:
-
30 dkg sertés- vagy csirkemáj
-
20 dkg gomba
-
1 bögre zöldborsó
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
1 fej hagyma
-
só, bors
-
pirospaprika
-
majoránna
A hagymát, a paprikát és paradicsomot (a héja nélkül) felaprítom. Először a hagymát kezdem dinsztelni kevés olajon, majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot is. Sózom, borsozom, majoránnával és pirospaprikával fűszerezem.
A gombát szeletekre vágom és hagymához keverem. A borsóval együtt.
Közben a májat felcsíkozom, és ezt is a raguhoz adom. Lefedve 10 perc alatt elkészül. Ha szükséges, akkor egy pici vizet öntök alá, de a zöldségek és a gomba enged annyi levet, hogy a végén elég sűrű , de azért szaftos maradjon.
Petrezselymes burgonyával tálalom.
| |