|
Kukoricás-sajtos-tejszínes csirkeragu
Hozzávalók:
-
4 fél csirkemell filé (kisebb)
-
1 doboz konzerv kukorica
-
10 dkg bacon
-
2 dl főzőtejszín
-
1 fej vöröshagyma
-
fokhagymapor (vagy fokhagyma)
-
10 dkg reszelt sajt (ha van ,füstölt)
-
1 csokor petrezselyem
-
só, bors
A bacont apróra vágom, és egy nagyobb serpenyőben kiolvasztom. Kis kockákra vágott hagymát pirítok rajta, majd kiszedem a serpenyőből a szalonnával együtt. A maradék olajhoz szükség szerint adok még 1-2 evőkanál olajat, jól felforrósítom, és az ujjnyi csíkokra vágott csirkét megsütöm benne, miközben kevergetem. Sózom, borsozom és fokhagymaporral, vagy pár gerezd átpréselt fokhagymával ízesítem. Visszateszem a szalonnás hagymát és felöntöm főzőtejszínnel. (Habtejszín is jó hozzá!). Pár percig főzöm, majd beleszórom a reszelt sajtot, a kukoricát (ha nem túl híg, akkor a levével együtt), végül a petrezselymet. Addig kevergetem, míg a sajt felolvad és sűrű, szaftos ragu lesz belőle.
Megjegyzés: önmagában, köret nélkül is jó (esetleg több kukoricával), de párolt rizzsel körítve kiadósabb.
| |
Petra! Nagyon örülök, hogy ízlett.:)