|
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók:
-
1,5 kg érett paradicsom
-
1 csokor friss bazsalikom
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
cukor
-
olaj
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és kevés olajon kicsit pirítom. A feldarabolt paradicsomot hozzáadom, felöntöm egy bögre vízzel, beleszórom az aprított bazsalikomot, és megfőzöm. Még forrón turmixolom. Egy szűrőn átnyomom, hogy a magja és a héja ne kerüljön bele. Ízesítem sóval, borssal, és ízlés szerint cukorral. Beleszórok egy bő maréknyi apróra tördelt spagettit (nem volt itthon spagetti, ezért rövid metéltet tettem bele), öntök hozzá még egy kevés vizet, és addig főzöm, míg a tészta megpuhul. Nem kell rántani, mert így is sűrű lesz. (Vízzel lehet hígítani még, ha szükséges.)
| |