|
Karamell kókusztekercs
Hozzávalók:
A kekszes töltelékhez:
-
1 csésze cukor
-
fél csésze víz
-
40 dkg darált keksz
A kókuszos töltelékhez:
-
1 csésze cukor
-
5 evőkanál víz
-
10 dkg vaj
-
30 dkg tejpor
-
10 dkg kókuszreszelék
Egy csésze cukrot egy kis lábasban felteszek a tűzhelyre és hagyom karamellizálódni. Nem kevergetem, inkább az edényt mozgatom, hogy egyenletesen barnuljon. Hozzáöntöm a fél csésze vizet és feloldom benne a cukrot. Nem kevergetem kanállal, mert akkor a karamellből nagy kemény csomók lesznek, és nem tud elolvadni. Inkább csak az edényt mozgatom, míg felolvad. Ha nehezen olvad, inkább még adok hozzá egy kis vizet, nehogy túlbarnuljon.
A darált kekszhez öntöm, és összekeverem. Olyan állagúnak kell lennie, mint a keksztekercs masszának. Még melegen rákenem egyenletes vastagságban az ostyalapokra. (Én fele mennyiségből készítettem, és 1 lapot használtam fel hozzá, bár az eredeti receptben ehhez az egészhez ír egy lapot, ami szerintem túl kevés, így is épp csak körbeéri az ostyalap.) Félreteszem, míg a kókuszos tölteléket elkészítem, mert úgyis puhulni kell az ostyának.
Egy csésze cukrot 5 evőkanál vízzel sziruppá főzök, de csak addig, míg a cukor teljesen felolvad. Beleteszem a vajat. Ha elolvad, a kókuszreszelék és tejpor keverékéhez öntöm. Összekeverem, és a kekszre kenem. Ezután feltekerem, és fóliába csomagolva a hűtőbe teszem. Felszeletelve tálalom.
Megjegyzés: a kekszhez és a kókuszos keverékhez is kellett egy kis plusz vizet adnom, különben nagyon száraz lett volna, de csak annyit, hogy könnyen lehessen vele bánni. Az ostyalap ennyi idő alatt még nem puhult meg annyira, hogy törés nélkül fel tudjam tekerni, így egy nedves konyhai papírtörlőre tettem egy rövid időre.
Forrás: hoxa-mjbaba
| |
Szia
A csésze 2 dl-es legyen?