|
Pörkölt zalai módon
Hozzávalók:
-
70 dkg sertéslapocka
-
1 nagy fej hagyma
-
4-5 db ecetes almapaprika
-
1 zöldpaprika
-
1 paradicsom
-
só, bors
-
(ha van Ízvarázs fűszerkeverék)
-
pirospaprika
-
olaj
A szokásos módon pörköltet készítek. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, lehúzom a tűzről, pirospaprikát adok hozzá, elkeverem és pici vizet öntök alá. Visszateszem a tűzre, 1-2 perc alatt elfőzöm a levét, majd a kockára vágott húst rádobom, és kevergetve pörkölöm. A lényeg, hogy a hús felülete kicsit süljön, hogy magába zárja a hús nedvességét. Paprikát és paradicsomot dobok rá, sózom, borsozom, ha van Maggie Ízvarázs fűszerkeverékkel ízesítem és csak egy pici vizet aláöntve kis lángon majdnem készre főzöm. Ekkor az almapaprikát kisebb kockákra vágom, és a húshoz adom. Úgy főzőm készre, hogy az almapaprika levét öntöm hozzá szükség szerint. Ha nagyon csípős, akkor csak csínján bánok vele. Akkor jó, ha sűrű szaftja lesz. A paprikától nagyon finom, pikáns ízt kap.
| |