|
Tejes borsóleves
Hozzávalók:
-
1 nagyobb fél csirkemell filé
-
25 dkg zöldborsó
-
1 csokor új sárgarépa vagy 2-3 db régi
-
só, bors, olaj
-
2 db csirkeleves-kocka
-
1 evőkanál liszt
-
petrezselyem
A sárgarépát felaprítom, és kevés olajon pirítom, hogy egy kicsit karamellizálódjon, mert ettől finomabb lesz az íze. Hozzáadom a felkockázott csirkemellet, a borsót, és együtt pirítom tovább. Megszórom a liszttel, jól összekeverem és felöntöm másfél liter vízzel. Beledobom a leveskockát és megfőzöm. Ekkor hozzáöntöm a tejet (így nem kell félni, hogy kifut), sózom, borsozom, apróra vágott petrezselymet keverek hozzá. Ízlés szerint valamilyen levesbetétet is főzhetünk bele, pl. galuskát, de én ezt most kihagytam, mert e nélkül is nagyon tartalmas volt.
A receptet ercsihami oldalán találtam.
| |
Szia Erzsóka!
Köszönöm szépen az ötletet.:)