|
Hidegen kelesztett túrós pogácsa
Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
25 dkg Ráma margarin
-
25 dkg túró
-
2 tojás sárgája
-
só
-
3 dkg élesztő
-
1 kávéskanál cukor
-
0,5 dl tej
-
tejföl
Az élesztőt a cukros tejben elkeverem. A margarint a liszttel elmorzsolom, majd sózom, és hozzákeverem a túrót, a tojások sárgáját és az élesztős tejet. Annyi tejfölt keverek hozzá, , hogy egy kis lisztezéssel már ne ragadjon, és könnyen gyúrható állaga legyen.
Fóliába csomagolom és beteszem a hűtőbe.
Másnap átgyúrom, ujjnyi vastagra nyújtom, a maradék tojásfehérjével megkenem, kiszaggatom, reszelt sajtba mártom a tetejét és sütőpapíros tepsire rakosgatom.
A 200 °C-ra melegedett sütőbe tolom, és megsütöm.
Nem hajtogattam és nem kelesztettem sütés előtt, és így is nagyon szépen megsült, sőt majdnem olyan lett, mintha hajtogattam volna, eldőltek sülés közben.
| |
Kedves Móni!
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök,hogy sikerrel próbálod ki a receptjeimet.:)
Üdv.
Aliz