|
Sajtos-szezámmagos tojáskrokett
Hozzávalók:
-
1 szikkadt zsemle
-
1 kis fej hagyma
-
4 db tojás (2 kemény, 2 nyers)
-
10 dkg trappista sajt
-
1 evőkanál liszt
-
olaj
-
tej
-
só
-
bors
-
pirospaprika
-
zsemlemorzsa
-
szezámmag
A szikkadt zsemlét vízben megáztatom és kicsavarom. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Rászórom a lisztet, kicsit pirítom. Tejet öntök rá, de csak annyit, hogy összeálljon, miközben egy-két percig főzöm. A kicsavart zsömléhez adom. Hozzáreszelem a két főtt tojást, meg a sajtot. Fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, és elkeverem a két nyers tojással. Annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható massza legyen belőle, de ne túl kemény, mert pihenés közben még úgyis szilárdul. Nedves kézzel kroketteket formázok belőle, szezámmagban megforgatom, és bő olajban megsütöm.
| |