Bajor fokhagymaleves rozscipóban
Hozzávalók 4 személy részére:
-
4-5 nagyobb gerezd fokhagyma
-
arasznyi póréhagyma
-
5 dkg vaj
-
3 db leveskocka
-
őrölt bors
-
2 dl tejszín
-
2 púposabb evőkanál liszt
-
metélőhagyma
-
4 db 25 dkg-os rozscipó
A fokhagymát átpréselem és a vajon megfuttatom. Hozzáadom a karikára vágott póréhagymát és együtt pirítom 2-3 percig. Felöntöm 1,2 l vízzel, beledobom a húsleveskockákat és felforralom. Ízesítem borssal. A tejszínben csomómentesre keverem a lisztet, és a leveshez öntöm. Mixelőrúddal pépesítem.
A rozscipók tetejét levágom, a belsejüket kiszedem úgy, hogy maradjon 1,5-2 cm-es héja. A levágott kenyértetők belső oldalára sajtot szórok és a cipókkal együtt a sütőben kicsit megpirítom. Ebbe merem a levest. A tetejére apróra vágott snidlinget szórok.
|
Kriszta!
köszönöm szépen a visszajelézést.:)