|
Grízes kókusztekercs
Kekszes tésztához:
-
50 dkg darált keksz
-
15 dkg porcukor
-
3 evőkanál kakaópor
-
5 dkg vaj
-
3 evőkanál rum
-
kb. 1-1,5 dl tejszín
-
1 kávéskanál fahéj
Kókuszos krémhez:
-
20 dkg vaj
-
20 dkg kókuszreszelék
-
2 dl tej
-
3 evőkanál búzadara
-
1 citrom reszelt héja
-
vanília aroma (vagy cukor)
-
15 dkg porcukor
-
1 csipet só
A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Cipetnyi sóval és reszelt citromhéjjal ízesítem. Kihűtöm. A puha vajat a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadom. Vanília aromával (vagy vaníliás cukorral) ízesítem még.
A darált kekszet szárazon összekeverem a porcukorral, a kakaóporral, és a fahéjjal. Hozzáöntöm a rumot és annyi tejszínt, hogy linzertészta állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozom.
Két részre osztom a kekszes tésztát és 2 folpack fólia között vékonyra nyújtom. Rákenem a kókuszos krémet és feltekerem. Fóliába tekerem és a hűtőbe teszem a tálalásig.
Forrás: Nosalty/bokine
| |
Kedves Lívia!
Köszönöm szépen a receptet, és az ajánlást, de én már 2011.01.09-óta fent vagyok a Nosaltyn Azila1 néven. 57 receptet fel is töltöttem azóta. :)