| 
	   Túrókrémes csokis rizstorta 
	Hozzávalók: 
	- 
		20 dkg csokoládé
 
	- 
		4 dkg vaj vagy olaj
 
	- 
		4 dkg puffasztott rizs
 
	- 
		20 dkg túró
 
	- 
		½  zacskó (Alsa) narancsos gyümölcskocsonya por
 
	- 
		0,6 dl víz
 
	- 
		2 dl tejszín (Hulala)
 
	- 
		1 evőkanál cukor
 
	- 
		2-2 nektarin
 
 
	A csokoládét megolvasztom a mikróban (én fele-fele ét-  és  tejcsokiból készítettem), hozzákeverem a vajat vagy az olajat, és beleforgatom a puffasztott rizst. 
	Egy közepes pie formát olajjal kikenek és a csokis rizst belenyomkodom. Beteszem a hűtőbe. 
	Közben a fél csomag gyümölcskocsonya port összekeverem a vízzel és a mikróban felforrósítom, és addig kevergetem, míg a zselatinszemcsék teljesen feloldódnak. Hagyom hűlni. A túrót a cukorral krémesre keverem egy mixelő rúddal. Beleöntöm a langyosra hűlt kocsonyát, összekeverem és beleforgatom a felvert tejszínt. (Ha Hulalával készítjük, akkor számolni kell azzal, hogy egy kicsit az is édes, meg a gyümölcskocsonya por is, ezért csak egy kevés cukor kell a túróba.) Egy-két érett nektarint kockára vágok, és a krémbe keverem. A túrókrémet a rizsalapon elosztom és pár órára a hűtőbe teszem, hogy a krém szilárduljon. Ha kevés az időnk, a mélyhűtőben is lehűl fél óra alatt. Tálalás előtt egy nektarint cikkekre vágok és legyezőszerűen a krém közepére teszem. (Azért hagyom ezt az utolsó pillanatra, mert így nem barnul meg a gyümölcs.) 
	  
	         
		 
	        
	       
 |  |