|
Citromos-mentás almaleves
Hozzávalók:
-
0,5 kg alma
-
1 liter víz
-
2 tasak citromos-mentás teafilter
-
2 karika citrom
-
cukor ízlés szerint
-
2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
-
1 dl tejföl
Az almát kisebb kockákra vágom és 1 liter vízben felteszem főni. Ízlés szerint édesítem cukorral vagy édesítővel, 2-3 citromkarikával, és 2-3 pár percig főzöm. Lehúzom a tűzről és 2 filter citromos mentateát belelógatok, és lefedve 10 percig hagyom állni. Közben a tejfölben elkeverem a keményítőt, és hígítom a levessel. Beleöntöm a fazékba és pár percig főzöm, de nem forralom. Citromkarikával és mentával díszítve tálalom.
| |
Szia Erika!
Köszönöm szépen a képet. Nagyon szép lett a tortád, és biztos nagyon finom is volt.:)