|
Dagadó zsemlés, fűszeres sertéshússal töltve
Hozzávalók:
-
1 kg dagadó
-
30 dkg darált sertéshús
-
2 db tejben áztatott zsemle
-
Só, bors, petrezselyem, majoránna ízlés szerint
-
Húsvarázs fűszer
-
3 db tojás (1 nyers és 2 kemény)
-
10 dkg apróra vágott füstölt sonka kocka
-
1-1 db piros és sárga paprika
-
olaj
A dagadót felszúrom, Húsvarázzsal és borssal bedörzsölöm. (A Húsvarázs fűszer nagyon sós, ezért sóra nincs szükség. Nagyon finom pecsenye íze lesz tőle a sült húsnak. Ennek hiányában sóval dörzsölöm be.) A tojást és a sonkát felkockázom, a zsömléket tejben megáztatom.
A darált húst és a kinyomkodott zsömlét együtt finomabbra darálom. Hozzákeverem a nyers tojást. Fűszerezem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, majoránnával. Összedolgozom a paprikával, a sonkával és a keményre főtt, kockákra vágott tojással. Ezzel a masszával megtöltöm a dagadót. A nyílását fogpiszkálóval összetűzöm. Zsírral megkenem mindkét oldalát (csak azért, hogy maradjon néhány szelet kenyérre való pecsenyezsír), és sütőzacskóba teszem. Nem szúrom ki a zacskót, csak a szájánál hagyok egy pici nyílást, hogy ne repedjen el a zacskó, így sülés közben egyszer-kétszer megfordítom (locsolás helyett), hogy alul és felül egyformán süljön.
160 °C-os sütőben sütöm kb. másfél órám keresztül.
Megjegyzés: a receptet a Total Food oldalán találtam. Én egy kicsit kevesebb paprikát tettem bele, mint ahogy az eredeti receptben szerepelt, de nekem még így is sok volt egy kicsit. Mindenkinek ízlett. Hidegtálon is jól mutatott volna, és biztos finom is lett volna, de melegen elfogyott mind. Azt javasolja a receptíró, hogy ha hidegtálra készül, sütés után egy deszkával és egy kg-os súllyal nyomassuk le, és úgy hűtsük ki.
| |