|
Fehérbabos krém
Hozzávalók:
-
1 csokor újhagyma
-
1 konzerv fehérbab
-
kakukkfű
-
só
-
bors
-
olaj
-
½ húsleveskocka
Az újhagymát felaprítom és egy kevés olajban egy kis lábasban megpárolom. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett babot, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Belemorzsolom a leveskockát és felforralom. Lassan főzöm kb. 5 percig. Ízesítem sóval, borssal, kakukkfűvel és nagyobb lángon elforralom róla a folyadékot. Közben kevergetem, nehogy leégjen. Leveszem a tűzről, hozzáöntök kb. ½ dl olajat és összeturmixolom.
Megjegyzés: a recept Stahl Judittól származik, aki crostinihez készítette mártogatósnak. Én pirítósra kentem. Nem szabad a fűszerekkel spórolni, különben elég jellegtelen íze van. Újhagyma helyett télen használhatunk hozzá vöröshagymát is.
| |