|
Sütőtökös csirkeragu
Hozzávalók:
-
2 db csirkemell filé
-
50 dkg sütőtök
-
1 kis fej hagyma
-
1,5 dl fehér bor
-
3 evőkanál olaj
-
só, bors, curry
-
25 dkg szőlő
-
1 dl tejszín
-
szójaszósz
A sütőtök húsát 1 cm-es kockákra vágom. A hagymát felaprítom és egy kevés olajon megfuttatom. Rádobom a tököt, gyengén megsózom, a bort ráöntöm és lefedve megpárolom. A csirkemellet szintén kockára vágom, sóval, borssal, curryvel összekeverem és kevés olajon kevergetve megsütöm. Hozzáadom a tököt meg a szőlőt, a tejszint hozzáöntöm, és egy-két percig forralom. Végül szójaszósszal ízesítem.í
Forrás: 1994-es Magyar Konyha
| |