|
Jutkánál bukkantam erre a lakodalmas sütire, ami azonnal megtetszett. Gondoltam, hogy nem egy gyors sütemény, de ha van időm, szívesen kipróbálom az ilyen recepteket is. Egy kicsit egyszerűsítettem rajta, mert nem rolókat tekertem a formára, hanem egyszerű hengereket papírból készített csövekre. Fél adagból is készült vagy 50-60 db.
Móricka süti
Hozzávalók:
A tésztához:
-
0,5 kg liszt
-
25 dkg Ráma
-
1 tojás
-
1 evőkanál cukor
-
pici só
-
½ csomag sütőpor
A krémhez:
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
5 dkg vaj
-
5 dkg cukor
A bevonathoz:
-
10 dkg porcukor
-
2 kanál kakaópor
-
2-3 kanál forró víz
-
1 evőkanál olaj vagy diónyi vaj
A tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd elmorzsolom benne a margarint. A tojást hozzáadom és összegyúrom. Elég nehezen áll össze, ha nem elég nagy a tojás, ilyenkor egy pici vizet adok hozzá. Pihentetem, majd vékonyra nyújtom, és kb. 6 cm-es négyzetekre vágom.
A/4-es papírlapot ujjnyi vastag hengerré sodrom és bevonom egy kis darab sütőpapírral (Az utolsó néhány darabnak nem jutott előre elkészített henger, így csak összecsavartam egy papírlapot, és azon sütöttem meg, de így is szépen lejött róla, lehet hogy fölösleges sütőpapírral is bevonni.)
A négyzetek egyik felét kicsit elvékonyítom, a tészta szélét megvizezem és egyszerre tekerem, fel a papírrúdra a 5 kis tésztadarabot. Nem kell tojással megkenni. 200 °C-os sütőben rózsaszínűre sütöm. Még melegen leszedem a hengerekről és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet. A tejet felforralom a cukorral, egy kevés tejben elkeverem a pudingport, és a forró tejhez öntve sűrűre főzöm. Még langyosan hozzákeverem a vajat.
A csokimázhoz a vizet a mikróban felforrósítom. A porcukrot a kakaóporral összekeverem és hozzáadom a forró vizet. Addig keverem, míg pont olyan nem lesz, mint az olvasztott csokoládé. Kis darab vajat, vagy egy kanál olajat keverek hozzá.
A hengereket ebben a mázban megforgatom. Hogy ne legyen a kókuszreszelék csomós a lefolyó csokitól, egy tányérba állítom őket, hogy a fölösleges lefolyhasson róla. Így is marad rajta elég csoki. Ezután megforgatom kókuszreszelékben és megtöltöm a krémmel. Hűtőben, lefóliázva másnapra egy kicsit megpuhul és nem lesz olyan törékeny, mint frissen.
| |
Kedves Aliz:Nagyon szeretem a receptjeidet es ez is nagyon finom!