|
Ropogós rántott hagymakarika
Hozzávalók:
-
2-3 nagyobb fej hagyma
-
2 dl liszt
-
2 evőkanál burgonyapüré por
-
só
-
bors
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
½ csomag sütőpor
-
1 tojás
-
szódavíz
-
zsemlemorzsa
-
olaj
A lisztet, a burgonyapüré port, a sót, a borsot, a pirospaprikát és a sütőport összekeverem. Hozzáadom a tojást, és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. (Ha sűrűbb a tészta, a hagyma bundája is vastagabb lesz.)
A hagymát kb. 1 cm széles karikákra vágom és szétszedem. beleforgatom a tésztába, majd a zsemlemorzsába, és bő olajban ropogósra sütöm.
Megjegyzés: gondolom, a burgonyapüré pornak köszönheti, hogy a maradék még kihűlve is ropogós maradt. Ehhez jobb lenne az a fajta zsemlemorzsa, ami nem ilyen finomra van darálva, de nem tudom hol olyasmit kapni. Ha az olcsó tescós zsömlét megszárítom (ami olyan, mint a lufi, alig van benne anyag) és lereszelem a reszelő durvább oldalán, akkor abból lesz olyan zsemlemorzsa, amitől még ropogósabb lesz a panír. Így is nagyon jó volt. Én fehér hagymát vettem hozzá, ami édesebb a vöröshagymánál, de vöröshagymával is jó, sőt még talán jobb is.
| |