|
Sütőtökös muffin teakrémmel
Hozzávalók:
-
14 evőkanál liszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
¼ teáskanál szódabikarbóna
-
½ teáskanál só
-
1 teáskanál fahéj
-
½ teáskanál őrölt gyömbér
-
½ teáskanál őrölt szerecsendió
-
2 nagy tojás
-
1 csésze (2,5 dl) sütőtök püré
-
½ csésze barna cukor
-
6 evőkanál cukor
-
6 evőkanál olaj
Teás vajkrém:
-
12 dkg lágy vaj
-
porcukor
-
2 teafilter + 4 evőkanál forró víz
A sütőtököt a sütőben megsütöm, majd a húsát összeturmixolom. Ebből egy bögrényit használok a sütihez. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket.
Egy másik edényben összekeverem a tojásokat, a sütőtök pürét, a kétféle cukrot és az olajat. A lisztet hozzáöntöm, és fakanállal lazán összekeverem. Nem kell nagyon kidolgozni!
A masszával megtöltöm a papírkapszlikat és 190 °C-os sütőben kb. fél óráig sütöm. Mielőtt kivenném, egy fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy nem tapad-e rá a massza.
Míg a muffinok hűlnek, addig elkészítem a vajkrémet. 4 evőkanálnyi forró vízben 10 percig áztatok 2 teafiltert. A lágy vajhoz meg annyi porcukrot keverek, amennyit csak felvesz. Fokozatosan adom a vajhoz a porcukrot, miközben keverem az elektromos habverővel. Végül a sűrű teakivonatot is hozzákeverem. Egy pisztolyos kekszformázóval rányomom a muffinok tetejére a krémet, de egy egyszerű csillagcsöves kinyomóval is megoldható ez.
| |