|
A recept a Vacsoracsatából származik, bár én a Nosalty oldalán találkoztam vele. Mivel nagyon szeretjük az indiai ételeket, és a mogyorós ételek minden kategóriában a kedvenceink közé tartozik, így biztos sikerre számíthatott.
Indiai mogyorós currys csirke
Hozzávalók:
-
1 kg csirkemell filé
-
5 dkg friss gyömbér
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db zöld citrom
-
2 ág friss bazsalikom
-
15 dkg pirított sós mogyoró
-
4 evőkanál barna cukor
-
3 evőkanál piros curry paszta (nem kaptam, helyette curry por)
-
3 evőkanál szójaszósz
-
só
-
őrölt bors
-
olívaolaj
Összeaprítom a mogyorót, a fokhagymát, a tisztított és szeletekre vágott gyömbért, és a bazsalikomot. Belenyomom a citrom levét, beleszórom a cukrot, a curryt, és pépesre aprítom.
A csirkemellet felcsíkozom, gyengén megsózom, megborsozom és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megsütöm. Kiveszem a húst a serpenyőből, beleöntöm a fűszeres mogyorót, öntök hozzá egy dl vizet, szójaszósszal sózom és pár percig főzöm. Belerakom a csirkehúst, és alaposan összeforgatom. Rizzsel tálalom.
| |