|
Narancsos csokitorta (Irmától)
Hozzávalók:
A piskótához:
-
8 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 narancs leve + héja
-
16 dkg darált dió
-
2 evőkanál rétesliszt
-
2 evőkanál zsemlemorzsa
-
1 csapott mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
-
25 dkg Ráma
-
2 evőkanál porcukor
-
3 evőkanál holland kakaópor
-
0,5 l tej
-
15 dkg keserűcsoki
-
1 zacskó csokipuding-por
7 tojássárgáját, 1 egész tojást, 20 dkg cukrot, 1 narancs levét és reszelt héját habosra keverek. Hozzáadom a darált diót, a réteslisztet, a zsemlemorzsát és sütőport, majd ezt is a tojássárgájához keverem.
A 7 tojásfehérjét kemény habbá verek, és lazán a masszába forgatom.
Kibélelek sütőpapírral egy 26 cm-es tortaformát, beleöntöm a piskótát, és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A krémhez kikeverem a Ráma margarint 2 evőkanál porcukorral és a 3 evőkanál kakaóporral. A tejet a pudingporral és 2-3 evőkanál cukorral összefőzöm, majd még melegen hozzákeverem a csokoládét. Ha kihűlt, a margarinos résszel összekeverem.
A kihűlt piskótát 3 részre vágom, megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom és díszítem habbal, narancslekvárral és kandírozott naranccsal.
| |
Szia Zsani!
Fel kell olvasztani a csokit, és egy darab alufóliára vagy sütőpapírra kenni vékonyan. Ha már majdnem megdermed, egy késselmeg lehet jelölni a vágási vonalakat. Ebben az esetben derékszögű háromszögeket. Utána be lehet tenni a hűtőbe, és ha már teljesen megkeményedett, szépen le lehet venni a papírról.
A holland kakaópor sötétebb a Cicánál, meg az arany kakaónál, meg finomabb is, de bármilyen jó, legfeljebb többet kell bele tenni, hogy elég kakaós íze legyen.:)