|
Mandulás-fehércsokis golyó
Hozzávaló:
-
6 dkg mandula
-
25 dkg fehér csoki
-
1 dl tejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12-15 db babapiskóta
-
0,5 dl tojáslikőr
-
1-2 ostyalap
A mandulát száraz serpenyőben egy kicsit megpirítom, majd egy aprítóban teszem és néhány fordulattal durvára darálom.
20 dkg csokoládét 0,5 dl tejszínben alacsony hőmérsékleten felolvasztom, és belekeverem a mandulát. Vaníliás cukorral ízesítem. A babapiskótát ledarálom és a csokis masszához keverem. A tojáslikőrt is hozzáadom, és annyi babapiskóta-morzsát keverek még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ha több a likőr, több piskóta kell.
Az ostyalapot összemorzsolom, és ebben forgatom meg a golyókat, amit a masszából formázok.
A maradék csokit 0,5 dl tejszínnel a mikróban megolvasztom, és ebben forgatom meg a golyókat, végül pedig a kókuszreszelékben.
Megjegyzés: nem lesz belőle nagyon sok, nem számoltam, de nagyon finom.
| |
Ez nem a raffaello receptje, ha arra gondolsz.
Ebben nincs tejpor, és a belsejében nincs
kókusz. Biztos hogy ki fogom próbálni, szerintem
finomabb lehet mint a raffaello.