|
Ez a receptem jelent meg a Kifőztük Karácsony (2011) adománygyűjtő magazinban.
Fűszeres-sajtos halfilé
Hozzávalók 4 személyre:
-
1kg tengeri halfilé
-
2 dl tejszín
-
2 db tojássárgája
-
10 dkg reszelt eidami sajt
-
1 db citrom
-
só
-
bors
-
vaj a tepsi kivajazásához
-
provence-i fűszerkeverék vagy halfűszer (nem magyaros!)
-
apróra vágott petrezselyem
A halfiléket megmosom, leitatom róla a nedvességet, citromlével bedörzsölöm, gyengén sózom borsozom. (Ha a provence-i vagy a halfűszer sós, azt figyelembe kell venni a sózásnál!) Egy akkora hőálló tálat vagy kisebb tepsit, amiben pont elférnek a halszeletek, kivajazok, és belefektetem a halfiléket. Megszórom a fűszerkeverékkel és a petrezselyemmel. A tejszínt összekeverem a reszelt sajttal, a tojások sárgájával és egyenletesen elosztom a halszeletek tetején. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütöm. Nem kell fóliával letakarni sütés közben!
| |
szia ,ma elkeszitettem de nem nagyon izlett:)ki probalom maskepp.