|
Ír krémlikőrös muffin
Hozzávalók:
-
12 dkg cukor
-
7 dkg puha vaj
-
3 dkg kakaópor
-
10 dkg liszt
-
1 nagy tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
½ csomag sütőpor
-
1 dl Ír krémlikőr
-
csipet só
Tetejére:
-
0,5 dl Ír krémlikőr
-
10 dkg fehér csoki
Egy keverőtálba habosra keverem a cukrot, a kakaóport, a puha vajat, és a tojást. Hozzáadom a vaníliás cukrot. A lisztben elkeverem a sütőport és a sót. A likőrt a vajas masszához keverem a sütőporos liszttel együtt, de már csak addig, míg a liszt elkeveredik benne.
12 db papírkapszliban szétosztom a tésztát és 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütöm. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy megsült-e. (Muffintepsi nélkül dupla papírban is lehet sütni, és a második kapszlit újra fel lehet használni.)
A mázhoz a likőrt felmelegítem, és a csokit felolvasztom benne. A hűtőben jól lehűtöm, és a megsült muffinok tetejére kenem, vagy levágom úgy a muffinok tetejét, hogy kúpszerű mélyedést vágok bele, és megtöltöm a krémmel. A levágott részt visszateszem rá.

| |