|
A receptet Chef Vikinél találtam. Jó kis téli leves, nekünk nagyon ízlett.
Böllérleves
Hozzávalók:
-
60 dkg sütnivaló kolbász
-
1 fej vöröshagyma
-
1 tojás
-
3 szál sárgarépa
-
2 szál petrezselyem
-
4 közepes krumpli
-
25 dkg gomba
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
4 dl tejföl
-
1-2 ek. mustár
-
1 ek. ételkeményítő
-
só, bors
-
3-4 babérlevél
A zöldségeket felaprítom, a hagymát apróra vágom, és egy kevés olajon megfuttatom. Hozzáadom a répaféléket, pár percig együtt pirítom, majd felöntöm 2 liter vízzel. Amíg felforr, addig a kolbászt kifejtem a bőréből, összegyúrom a tojással és kis gombócokat készítek belőle. A felforrt levesbe rakom. Babérlevéllel és sóval fűszerezem. Lassú tűzön főzöm, míg a kolbászgombóc megpuhul. Ekkor beleteszem a szeletelt gombát, a fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és készre főzöm.
A keményítőt elkeverem egy kevés vízzel, a tejföllel és a mustárral, és a leveshez keverem. Még ízesítem szükség szerint sóval és borssal, és már csak néhány percig főzöm.
Megjegyzés: ez a kolbászgombóc nagy ötlet! Alig van vele tennivaló, rém egyszerű, de annál ízletesebb.
| |
Szia Ágika! Gondolom, hogy azzal is finom lehetett. Egyszer majd kipróbálom.:) Puszi. Aliz