|
Sütőben sült ropogós hagymakarika
Hozzávalók:
-
kb. 20 dkg chipsz
-
2 nagyobb vöröshagyma
-
¼ csésze
-
1 kávéskanál só
-
bors
-
cayenne bors
-
1 csésze joghurt (250 ml)
-
2 db tojás
-
½ csésze liszt + 2 evőkanál liszt
Egy edényben összekeverem a lisztet, a sót, és a két féle borsot.
Egy másikban a joghurtot elkeverem a tojásokat és a lisztet. Sűrű, mártásszerű állaga legyen! A chipszet egy duplakéses aprítóban nem túl finomra aprítom.
A hagymát kb. 1 cm-es vastag karikákra vágom és gyűrűire szedem.
A sütőt 200°C-ra előmelegítem, egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetek, és vékonyan megkenem olajjal. A sütőben felforrósítom.
A hagymakarikákat először a fűszeres lisztben, majd a joghurtos mártásban, végül a chipsztörmelékben megforgatom. A forró tepsi re fektetem a bepanírozott karikákat. 8 percig sütöm, majd megfordítom, és újabb 8 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzés: a receptet itt találtam. Nagyon finom, ropogós, és az íze attól függ, hogy milyen ízesítésű chipset használunk hozzá. Nem utolsó szempont, hogy nem lesz sokáig hagymaszagú a lakás, mint az olajban sült rántott hagymakarikánál. Nagyon ropogós marad még kihűlés után is. Most a rántott máj mellé készítettem és sült krumplival tálaltam, de mártogatós ropogtatnivaló is lehet belőle, ha valamilyen szószt is készítünk hozzá.
| |
Köszönöm a tippet!!! :)