|
Egészben sült pecsenyekacsa
Hozzávalók:
-
2 kg-os pecsenyekacsa
-
1 dl fehérbor
-
1 evőkanál méz
-
1 alma
-
só, bors, majoránna
A kacsát megmosom, sóval, borssal, majoránnával bedörzsölöm. A belsejét is befűszerezem, és a hasüregébe egy meghámozott cikkekre vágott almát teszek. Egy tepsibe fektetem, egy kevés vizet öntök alá, fóliával letakarom és 200°C-os sütőbe helyezem. 1 óra múlva leveszem róla a fóliát, és a bor-méz keverékével megkenem. Ezután mérséklem a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra, és időnként megfordítva, locsolgatva pirosra sütöm.
Megjegyzés: nem véletlen, hogy az oldalamon ez az egyetlen kacsarecept, ugyanis a csirkét és pulykát leszámítva, nem szeretem a szárnyasokat. Nemrég valaki kacsareceptet keresett az oldalon, és kissé szégyenkezve válaszoltam, hogy azt hiába keresi. Mivel egy nagyon szépen tisztított kacsába botlottam az egyik üzletben, ezért megvettem és kerestem egy hitelesnek tűnő receptet hozzá. Nem csalódtam benne, mert én ugyan nem ettem belőle, de a családom szerint nagyon finom volt. Itt találtam a receptet, és aki vállalkozik az elkészítésére, mindenképpen olvassa el az ott található alapos leírást, mert sok hasznos tanácsot kap a kacsa sütéséhez. Köszönet a receptért.
| |
Niky!
Olvasd el az ajánlott oldalt, mert nagyon hasznos dolgokat ír a kacsasütésről!:)