|
A METRO Újságban olvastam ezt a receptet. Forrásként a laptopkonyha.hu-t jelölték meg. Izgalmasnak találtam, hogy csokoládé is került a raguba, így kipróbáltam, és nagyon ízlett. A családnak meg se mondtam, hogy csokit is tettem bele, fel se tűnt nekik, ki tudja, hogy mi lett volna a reakciójuk.
Mexikói chilis-csokis csirkeragu tortillában
Hozzávalók:
-
310 dkg csirkemell
-
1 doboz kukoricakonzerv
-
1 fej hagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál paradicsompüré
-
2-3 dkg 70 %-os csokoládé
-
őrölt koriander
-
oregánó
-
chilipor
-
2 evőkanál olívaolaj
-
8 db tortillalap
-
zöld citrom
A csirkemellet kis kockákra, a hagymát meg apróra vágom. Az olajon először megpirítom a hagymát, hozzáadom a sűrített paradicsomot, majd a fokhagymát is hozzányomom, és a fűszereket is beleszórom. Összekeverem, rádobom a csirkét, és kevergetve sütöm 1-2 percig. Kevés vizet öntök alá, és puhára párolom. Amikor a hús megpuhult, hozzáöntöm a kukoricát. Újra felforralom, és ekkor adom hozzá a csokit. (A csokival bánjunk óvatosan, mert ha túl sokat teszünk hozzá, akkor kesernyés íze lesz.) Ha szükséges még sózom, fűszerezem. Akkor jó, ha egy kicsit csípős, savanykás, édes, kesernyés, sós, fűszeres az összhatás.
A készen vett tortillalapokat száraz palacsintasütőben egyenként megmelegítem és megtöltöm. (Az eredeti receptben 12 tortillát írnak, de nekem pont 8-ra volt elég. A csomagban is annyi volt, 8 db átlagos palacsintanagyságú tortilla.) Amikor fogyasztjuk, csöpögtessünk rá zöld citromot!
| |