|
„Bolognai” spagetti Aliz módra
Hozzávalók:
-
1 csomag spagetti
-
0,5 kg darált sertéshús
-
7 dkg füstölt szalonna
-
1 nagyobb szál sárgarépa
-
1 darabka zeller
-
1 nagyobb üveg vagy doboz sűrített paradicsom
-
1 fej hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
Húsvarázs ételízesítő
-
só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó
-
reszelt sajt
-
szárított parmezán
A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom, a sárgarépát és a zellert finomra reszelem. A szalonnát közepes hőfokon kiolvasztom, megfuttatom benne a hagymát, kicsit megpirítom a sárgarépát és a zellert, majd a húst is hozzáadom, és addig kevergetem, míg a hús morzsalékos lesz. Ekkor hozzáöntök egy pohár vizet, sózom, borsozom, Húsvarázzsal ízesítem, a fokhagymát is hozzányomom és lefedve kb. 15-20 percig főzöm. Hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, fűszerezem oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel ízlés szerint, és készre főzöm. Ha kell, még adok hozzá egy kis vizet.
Közben a spagettit sós vízben megfőzöm, és a szósszal tálalom. Reszelt sajtot, és szárított parmezánt szórok rá.
Megjegyzés: mielőtt bárki írna, hogy nem éppen autentikus a recept, én is tudom. Azért is írtam, hogy Aliz módra. Darált marhahús helyett darált sertésből készítem többnyire, mert jobban szeretjük, meg ez volt itthon. A Húsvarázs ételízesítő erősíti a húsízt, de vigyázni kell a sózással, mert nagyon sós. A parmezánt csak ritkán veszek, mert drága és nem mindig kapható, de mindig van itthon szárított parmezán, amivel egy kicsit tudok csalni, és a parmezán illúzióját kelteni.
| |
Kedves Alíz! Sokféle receptet kipróbáltam már, de nekünk ez vált be a legjobban. Már egy éve csak így készítem a bolognait. Köszönöm!