|
Túrógombóc (tejbegrízes)
Hozzávalók:
-
1 liter tej
-
0,5 kg túró
-
2 dl búzadara
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citrom héja
-
cukor
-
só
-
zsemlemorzsa
-
olaj
A tejet felforralom és belemorzsolom a túrót. Sózom, ízlés szerint cukorral édesítem, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd a búzadarát lassan beleöntöm, miközben folytonosan keverem. Sűrűre főzöm. Ha kihűlt, gombócokat formálok belőle és pirított zsemlemorzsában megforgatom.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben 1-2 kanál olajon megpirítom, és keverek hozzá egy púpos evőkanál cukrot is, ami karamellizálódik, és így finomabb lesz.
| |
Kedves Viki!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)