|
Fehérbabos melegszendvics
Hozzávalók:
-
2 doboz fehérbab konzerv
-
1 nagy löncskonzerv
-
1 kicsi hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
reszelt sajt
A hagymákat apróra vágom és egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáöntök két doboz fehérbab konzervet és 5-6 percig főzöm. Leszűröm, felét összetöröm egy burgonyanyomóval, és a konzerv löncshúst is összetöröm vele együtt. A többi babot is hozzákeverem. A bagettet rézsútosan felszeletelem, az alját egy kicsit megvajazom, és sorba rakom egy sütőpapíros tepsiben. Vastagon rákenem a krémet, megszórom reszelt sajttal és légkeveréses grillsütőben vagy 200 °C-os előmelegített sütőben megsütöm.
Megjegyzés: ha a löncs nem elég ízletes, akkor még fűszerekkel lehet javítani az ízén.
| |