|
Padlizsános-gombás melegszendvics
Hozzávalók:
-
1 kisebb padlizsán
-
25 dkg gomba
-
1-2 db paradicsom
-
1 közepes hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tojás
-
só, bors
-
sajt
A padlizsánt apróbb kockákra vágom, és egy szűrőben megsózom. Hagyom, hogy a leve lecsöpögjön.
A hagymát és fokhagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom. A felszeletelt gombát és padlizsánt megpárolom. A paradicsomot meghámozom, apró kockára vágom, és ezt is a gombához keverem. Sózom és borsozom. Fedő nélkül párolom. Ha a levét már elfőtte, lehúzom a tűzről és a tojást hozzákeverem. Kicsit kocsonyássá válik. A bagettet rézsútosan felszeletelem, az alját egy kicsit megvajazom, és sorba rakom egy sütőpapíros tepsiben. Vastagon rákenem a krémet, megszórom reszelt sajttal és légkeveréses grillsütőben vagy 200 °C-os előmelegített sütőben megsütöm.
| |
Szia Vandre!
Mindhárom receptet feltettem már. A jobboldali az Ananászos-sonkás-, a bal oldali a Fehérbabos-, a középső sorban meg ez a Padlizsános-gombás melegszendvics látható.:)