|
Csülök savanyú káposztás galuskával
Hozzávalók:
-
30 dkg savanyú káposzta
-
2,5 dkg vaj
A csülökhöz:
-
50 dkg csont nélküli füstölt csülök
-
1 fej vöröshagyma
-
5-6 szem egész bors
-
1 babérlevél
-
2-3 gerezd fokhagyma
A galuskához:
-
2 tojás
-
2 dl víz
-
15-20 dkg liszt
-
só
A pirított hagymához:
-
2 nagyobb fej vöröshagyma
-
1-2 evőkanál liszt
-
olaj
A kuktában a csülköt a hagymával és a fűszerekkel kb. fél óra alatt megfőzöm. Hagyom teljesen kihűlni, és kockára vágom.
A galuskához a tojásokat a vízzel és a sóval elkeverem, és annyi lisztet adok hozzá, hogy lágyabb tésztát kapjak. Nem keverem sokáig, mert akkor szívós lesz a galuska. Sós vízbe szaggatom. Ha mind feljött a víz tetejére leszűröm és leöblítem hideg vízzel. Félreteszem.
A hagymát kockára vágom, egy zacskóba lisztet teszek, és a hagymakockákat összerázom benne. Egy nagyobb lyukú szűrőkanálban lerázom róla a fölösleges lisztet és bő olajban piros, ropogósra sütöm.
A savanyú káposztát kicsavarom, ha nagyon savanyú kicsit átöblítem, apróbbra vágom, majd a felhevített vajban megpirítom. Hozzákeverem a csülköt, átforrósítom, majd a galuskát is hozzáadom. Szükség szerint sózom, borsozom. Pirított hagymával megszórva tálalom.
Forrás: Kifőztük Magazin
| |
Köszönöm szépen. Sok sikert a választáshoz!:)