|
Sajtos rántott dara
Hozzávalók:
-
0,5 l tej
-
15 dkg búzadara
-
15 dkg sajt
-
só
-
fokhagymapor
-
bors
-
+ sajt és sonka
A panírozáshoz:
A tejet egy kisebb lábasban felteszem forrni. Sózom, majd a darát lassan beleszórom, miközben keverem. Sűrű tejbedarát főzök belőle, és még forrón hozzákeverem a reszelt sajtot. Borssal és fokhagymaporral ízesítem.
Egy kisebb tepsit folpack fóliával kibélelek, és a fele masszát 1 cm vastagon szétterítem rajta. Kisujjnyi méretű sonka és sajtdarabokat vágok és egymástól kicsit távolabb, 2 sorban a darára fektetem. Kicsit belenyomom, majd a maradék darát elsimítom a tetején. Ezt a legkönnyebb vizezett kanállal készíteni, mert a massza ragad. Ha kihűlt, felszeletelem úgy, hogy a sonka és a sajt nagyjából a szeletek közepére essen. (Sajt és sonka nélkül is finom lehet, de akkor legalább 2 cm vastagon terítsük el a masszát!)
Panírozom a szokásos módon. Lisztben, felvert, sózott tojásban és zsemlemorzsában forgatom meg a szeleteket, és forró olajban megsütöm. Mivel nem nyers, rövid sütés is elég neki. A fokhagyma és bors nagyon ízletessé tette. Akár rudakat vagy golyókat is lehet belőle formálni, és úgy panírozni.
| |
Ez teljesen új a számomra . Nagyon tetszik .