|
Sonkával-babbal töltött tekercsek
Hozzávalók:
-
0,5 kg mirelit leveles-vajas tészta
-
1 doboz apró szemű fehérbab konzerv
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
1 tojás
-
2 evőkanál tejföl
-
20 dkg sonka
-
só
-
bors
-
kakukkfű
Ha nem konzerv babot használok, akkor a babot sós, babérleveles vízben megfőzöm. Leszűröm, összetöröm, hozzákeverem az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Fűszerezem kakukkfűvel és sóval. 1 tojást és 2 evőkanál tejfölt keverek hozzá.
A tésztát kettévágom és egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Vékonyra szeletelt füstölt sonkával beterítem, rákenem a babkrém felét. Feltekerem és beteszem a mélyhűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni. Kb. fél óra után másfél-két cm vastag karikákra vágom, és sütőpapíros tepsibe fektetem.
A kétféle reszelt sajtot összekeverem és a tekercsekre szórom. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: a receptet egy zacskó száraz babon találtam. (A recepthez babkonzervet írtam, mert csak ezért a receptért nem főznék meg egy maroknyi babot.) Valójában én abból a babból készítettem, amin a recept volt. Nagyobb mennyiséget is megfőztem sóval, babérlevéllel ízesítve, és többféle ételt is készítettem akkor belőle.)
| |
Kedves Emese!
Mivel a tésztát kettévágom, így az egyikre kerül a krém egyik fele, a másikra a másik. Sajtból lehet az egyik pl. sima trappista, ementáli, eidami, a másik meg pl. füstölt, mert attól nagyon jó íze lesz.:) Örülök, hogy ízlik a tésztasaláta, mi is nagyon szeretjük.:)