|
Marcipános-mézes süti
Hozzávalók:
A mézes laphoz:
-
30 dkg liszt
-
15 dkg porcukor
-
2 evőkanál méz
-
2 evőkanál lekvár
-
1 db tojás
-
őrölt fahéj
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
5 dkg Ráma
A „marcipánhoz”:
-
35 dkg cukor
-
7,5 dl tej
-
20 dkg liszt
-
12,5 dkg Ráma
-
1 mandula aroma
A mézes lap hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni.
A tej felét a cukorral felforralom, a lisztet a tej másik felével csomómentesre keverem. A lisztes tejet a többihez öntöm, a biztonság kedvéért átszűrőm, majd sűrűre főzöm. Nehéz keverni, mert nagyon sűrű lesz. Leveszem a tűzről, elkeverem benne a margarint és az aromát. Jól kikeverem, és a mézes lapra öntöm. Mire teljesen kihűl megszilárdul annyira, hogy szeletelni lehessen.
Megjegyzés: én egy lasagne tepsiben sütöttem (22 x 36 cm-es), de talán egy kicsivel nagyobb tepsiben sem lenne túl lapos.
A receptet sherpánál találtam.
| |
Kedves Nikolett!
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy ízlett.:)