|
Gombás csirkepaprikás túrós galuskával
Hozzávalók:
-
1 kg csirke (felső) comb
-
25 dkg gomba
-
1 fej hagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
8-10 dkg füstölt szalonna
-
só, bors
-
2 púpos kávéskanál pirospaprika
-
Ízvarázs ételízesítő
-
2 dl tejföl
-
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
A hagymát és szalonnál apróra vágom. A szalonnát kiolvasztom, megpirítom benne a hagymát. Hozzányomom a fokhagymát. Lehúzom a tűzről, és elkeverem benne a pirospaprikát. Öntök hozzá egy fél pohár vizet, szórok bele Ízvarázs fűszerkeveréket (ettől nagyon ízletes, igazai pörköltes íze lesz), kicsit sózom (az Ízvarázs nagyon sós) és borsozom. Belerakom a húsdarabokat (mi bőre nélkül szeretjük, csak azért szedem le) és néhány percig magas hőmérsékleten kevergetem, pörkölöm. Fedő alatt kis lángon főzöm. Ha már kezd puhulni, a szeletekre vágott gombát is beleszórom. Csak akkor öntök hozzá vizet, ha túlságosan elfőné a levét. Többnyire nincs rá szükség, mert a csirke is, és a gomba enged levet magából. Ha már a csirke is és a gomba is megpuhult, behabarom. A tejfölben elkeverem a lisztet, kis vizet is adok hozzá, majd a csirke levével hígítom, és besűrítem vele a paprikást.
Túrós galuskával tálalom.
A túrós galuska receptje.
| |